חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 32433-09-11

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
32433-09-11
11.3.2012
בפני :
חנה ינון

- נגד -
:
עו"ד אלי אליה
עו"ד יוסף יפרח
:
ברי זיו בע"מ
עו"ד לירן שגב
החלטה

1.         בפני בקשה מטעם הנתבע להורות על סילוק התובענה שהוגשה כנגדו ע"י התובעת על הסף מחמת טענה לחוסר תום לב ושימוש לרעה בהליכי בית המשפט, ומחמת מעשה בית דין.

תמצית טענות המבקש

2.         המשיבה הסתירה מעיני בית המשפט את פרטיכל בית המשפט בת.א. (כפר סבא) 3951/07 מיום 23.11.08 לפיו הגיעו הצדדים דשם,  מר אברהם טנא וגב' מרים טנא, להסדר מוסכם לפיו ישלמו למשיבה סך של 1,200,000 ש"ח בתוך 60 יום.

כמו כן נקבע בהסכם כי "התובעת תהיה רשאית להמשיך בהליכים כנגד החייבים האחרים בתיק ההוצל"פ, קרי, ציון אליה, והבוסתן של אליה ו/או כל חייב אחר".

3.         לאחר שניתן פסק הדין בהסכמה כנגד ה"ה טנא, המשיבה הגיעה להסכם פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט לפיו הוסכם כי הסך של 850,000 ש"ח יהווה סילוק מלא ומוחלט של הסך של 1,200,000 ש"ח שנקבע בהסכם.

            (ראה: נספח ה' לבקשה).

4.         לטענת המבקש, תביעה זו הוגשה בחוסר תום לב ותוך שימוש לרעה בהליכי בית משפט, לא רק בשל העלמת העובדות והסתרתן אלא גם כדי לשמש אמצעי סחיטה במשא ומתן המתנהל בין המשיבה לבין אביו של המבקש, מר ציון אליה, על מנת להוציא ממנו כספים לשם סיום הפרשה, תוך איום כי אם לא ייעתר לתביעותיה הכספיות של המשיבה, יינקטו כנגד בנו- המבקש, הליכים משפטיים.

5.         עוד, טוען המבקש, כי אינו בגדר חייב או "חייב אחר" בתיק ההוצאה לפועל, בהתאם להסכם הפשרה, והמשיבה רשאית לתבוע רק חייבים שכבר החלו הליכים כנגדם במועד הסכם הפשרה.

6.         עוד מוסיף הוא כי הלכה היא כי כאשר ניתן פסק דין בפשרה, הסכום שנקבע בו מהווה התקרה לסכום הפיצויים המגיעים לתובעת, ואין התובעת יכולה לתבוע סכומים נוספים ונתבעים נוספים בתביעות נוספות בגין אותו נזק.

            (ראה: ד"ר עמוס הרמן, " מבוא לדיני הנזיקין ", עמ' 212-213).

7.         משהתפשרה המשיבה עם בני הזוג טנא אין היא יכולה לתבוע את המבקש, עורך דין, שכן הפשרה מנתקת את הקשר הסיבתי ומונעת את האפשרות לנהל משפט בתוך משפט.

תמצית טענות המשיבה

8.         לטענת המשיבה, הלכה היא כי דחיית תובענה הינו אמצעי חמור בו יש לנקוט רק במקרים קיצוניים, אשר המקרה דנן אינו אחד מהם.

9.         לטענת המשיבה, אין היא זקוקה לאישורו של המבקש לצורך נקיטת הליכים כלפי מי מהחייבים או כלפיו.

10.       כן טוענת היא כי הסיבה היחידה שבגינה נאלצה להתפשר עם הערבים, בני הזוג טנא, הינה העובדה  כי היה קיים סיכוי גבוה מאוד שאלמלא עשתה כן היתה נותרת ללא ערבותם, וכל זאת בשל התנהלות הנתבע אשר חתם כמי שהסביר לערבים את משמעות חתימתם.

תשובת המבקש

11.       למשיבה אין הסבר מדוע הוסתרו מבית המשפט עובדות ומסמכים שונים.

12.       המשיבה אינה עושה מאמץ להתמודד עם הטענות המשפטיות שמעלה המבקש בבקשתו, לחלק מהטענות אין לה מענה וליתר הטענות כלל אינה מתייחסת בתגובתה.

13.       לאחר עייני בבקשה, בתגובה ובתשובה לה, הרי שהגעתי למסקנה כי דין הבקשה להדחות, והכל מן הטעמים שיפורטו כדלקמן .

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>